Säännöt

Ottelut pelataan SKL:n voimassa olevien sääntöjen mukaisesti seuraavin poikkeuksin :

Peliaika 2 x 13 minuuttia tehokasta aikaa (poikkeuksena minit ja mikrot 2 x 12min). Tauko 2 minuuttia ja jatkoaika 3 minuuttia.

Jos tarvitaan toinen jatkoaika, pelataan se äkkikuolema-periaatteella sekä aloitetaan ylösheitolla.

Minien kilpasarjoissa korirenkaat ovat 305 cm korkeudella lattiasta.

Funsarjoissa eron ollessa yli 30 pistettä prässäys ei ole sallittu vaan johtavan joukkueen on palattava omalle puolustusalueelle.

Joukkuevirheet täyttyvät 6 virheestä/jakso eli seitsemännestä (7) heitetään vapaaheitot. Aikalisiä on yksi molemmilla jaksoilla ja yksi mahdollisella jatkoajalla (1+1(+1)). Mahdollinen käyttämätön aikalisä ei siirry jatkoajalle.

Jos joukkue myöhästyy ottelusta enemmän kuin 5 minuuttia, katsotaan se luovuttaneeksi ottelun (0−20). Sama pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa turnauksen aikana.

Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue on tarvittaessa velvollinen vaihtamaan pelipaitansa.

 

Vastalauseen jättäminen

Mahdolliset vastalauseet on jätettävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä kirjallisena salivastaavalle ja samalla maksettava vastalausemaksu 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalauseen käsittelee turnauksen jury. Juryn päätöksestä ei voi valittaa.

 

Sijoittuminen sarjassa

Sijoittumisen lohkossa ratkaisee sarjapisteiden määrä. Mikäli kahdella tai useammalla joukkueella on sama sarjapistemäärä, ratkaisevat niiden keskinäisen sijoituksen:

                      -keskinäisten otteluiden sarjapisteet

                      -keskinäisten otteluiden koriero

                      -keskinäisten otteluiden tehtyjen pisteiden määrä

 

Palkinnot

Kaikkien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla (12 kpl/joukkue). Kaikki sarjavoittajat saavat pokaalin. Kaikille pelaajille annetaan kunniakirja. Kilpasarjoissa valitaan MVP-pelaaja.